Livsförändrande beslut.

IMG_0029.JPG

 

 

Jag har alltid varit väldigt strikt när det kommer till träning men hälsa över lag tog lång tid att förstå. Jag var nog faktiskt resistent mot fakta under en lång period medans Daniel länge varit fanatisk på en sjuk nivå. Medans Daniel sög åt sig information och förstod vikten av begreppen fasta och ketoner och gick in på hur hans celler påverkas av hans livsval osv så gick jag runt i min lilla låtsasvärld och trodde att man på riktigt kunde träna bort precis allt du ätit dagen där innan.


En stor anledning varför denna bloggen startades var enbart för att jag kände att jag ville ha någon mer kognitiv övning på morgonen innan dagen på riktigt kickande igång. Men jag har somsagt varit resistent mot fakta och jag vet att många av er där ute också är det eller helt enkelt bara är lite förvirrade.


Denna historien betyder väldigt mycket för mig och den visar mig om och om igen att om man lyssnar på folk som är visare eller bara kan mer om ämnet än dig själv så kan du accelerera något otroligt. Mitt ego har varit för otämjt för att inse mina egna brister och helvete vad skönt det är att komma ut därifrån.


Hur som helst, Jag kom ihåg att jag hade festat fredag till lördag (detta är tom konstigt att skriva för festa har inte existerat i mitt liv på väldigt länge) och som vanligt pratar jag dagligen på telefonen med Daniel. Han hade under en rätt lång period försökt få in mig i det hälsosamma livet med väldigt lite framgång. Daniel började till och med bli irriterad på mig, jag tyckte det var orimligt att han skulle bli arg på mig för mina egna livsval..... Efter lite tjat så blev jag upprörd, daniel blev upprörd och vi klickade varandra.


Ojojoj, bakfull och bråkat med brorsan. ÅNGEST!


Vafan tjafsade vi om tänker jag och när polletten trillade ner gick jag ifrån att hata Daniel för sin påstridighet och istället förstod att han ville mitt bästa. Jag var dock sjukt ledsen i någon timma tack vare Daniels nedvärderande sätt att banka information in i mitt huvud. Okänsligt tyckte jag, nu förstår jag att daniel inte hade något annat val än att ta på hård handskarna. Detta är så tydlig för mig nu att daniel satt på värdefull information och jag satt på ett ego som totalt bromsade min utveckling.


Vi pratade igen på kvällen, jag började nu ta åt mig information angående fasta. Fasta var en enormt bra inkörsport för mig till det inflammations fria livet. Utmaningar har alltid fått igång mig, nu startades något som förändrade min mening med livet. Att bara byta diet sådär kan vara ett för stort livsval för många inklusive mig själv men Daniels strategi var något annat. Han liksom lurade in mig i detta igenom att låta mig själv känna effekterna av en fungerande hjärna. Med detta sagt vet jag inte ens om detta var en kalkyl ifrån Daniels sida eller om han bara hade tur.


Kort efter kvällssamtalet med min bror så bestämde vi oss för att köra en tre dagars vatten fasta. Alltså tre dygn med enbart konsumtion av vatten och kanske lite kaffe. Ha nu i åtanke att jag gick in i fastan ifrån en sjukt aktiv livsstil som drevs av otroligt dåliga drivmedel. Det var tufft att bara slänga sig in utan super mycket kunskap men jag har också alltid haft en vilja som fått mig att färdigställa saker och ting så det gick bra.


Nu var detta ett tag sedan och minnet är inte kristallklart men efter ungefär två dygn in i fastan mår jag helt fantastiskt. Mitt blodsocker ligger lågt, Ketonerna börjar kicka in och utan att överdriva så lyftes ett lock ifrån mitt huvud som efter det aldrig satts tillbaka igen.


Fastan totalt rensade min kropp och hjärna på inflammationer, mina hormoner börjar fungera korrekt, tarmfloran förändrades med mycket annat och min livliga fantasi släpps för första gången fri ifrån det stadiga greppet kolhydrater tidigare har haft. Nu har jag fått känna på vad ketos är, den absolut mest primala känslan jag någonsin känt. Kroppen är smidig, sinnen förstärks och samarbete mellan kropp, hjärna och själ förändrar saker.


Efter dem här tre dagarna av fasta och många samtal med Daniel så kom vi fram till hur sjukt det är att vi går med på att spendera typ halva våra liv på saker som inte lyfter oss ett dugg. Detta kanske är en ide folk får rätt ofta men jag kan säga att det var först när jag gick ifrån att bedriva hela min tankeverksamhet med glukos till ketoner som besluten togs och jag kunde se hur det är möjligt att bedriva din verksamhet runt din hobby och aldrig jobba igen. Kan matfrekvens resultera i ett bra mycket kvalitativt liv så förstår jag varför Daniel tjatade.


Med ständiga insulin toppar triggar vi vår fight or flight respons och vårt sympatiska nervsystem kickar in vilket betyder att kroppen är under stor stress och gör sig redo för att fly eller slåss. Osoft stadie att befinna sig i hela tiden......


Jag är medveten om att detta låter konstigt men det är exakt samma reaktion jag hade när min egna bror försökte förklara detta för mig. Vafan menar du, skulle din hjärna fungera bättre än min.....


Ja fallet är faktiskt så, efter att fastat mig in i ketos ville jag inte lämna igen. Som tur är förstod jag att det finns ett sätt att känna sig såhär energifylld, klartänkt och smidig på daglig basis.


Genom att äta en ketogensk kost och vara i ketos har vi gett kroppen förutsättningarna att primärt drivas av ketoner som vi utvinner ifrån fettet som vi äter eller har på kroppen. Detta är ett mycket renare och långvarigt drivmedel. Bara tänk ifrån det här perspektivet, kolhydrater kräver ständig påfyllning och det resulterar i energi dippar, hunger, orimliga ätmönster, hormoner, humör och du kommer skada dina organ. Alla dem värsta personligheterna 😹Sen behöver du inte fimpa kolhydraterna helt men se till att bygga om ditt maskineri till något bättre och mer hållbart är en väldigt bra ide.

 

Reparera din hjärna och accelerera din potential med Primal Health.

Daniel GustafssonComment