JUICEFASTA = meningslös hälsotrend!

IMG_0037.PNG

Gång efter gång tar folk FASTAN, bortser ifrån all FORSKNING och försöker replikera en lättare variant för BEKVÄMLIGHET. Om du tror att fasta betyder drick vad du vill men ät inget så är du helt ute och cyklar. Effekterna av en juicefasta kan ha någon form av detox anda men effekterna man vill uppnå med en fasta försvinner helt och hållet. Att betala 1300 kr för denna skiten är helt absurt, lova mig att inte göra detta! 

 

Ditt enda resultat är att dina tarmar kanske får chansen att rensas lite men ditt blodsocker kommer aldrig stabiliseras förrän du börjar nyttja ketoner. Vilket kanske är den största delen av fastan. Kroppen kommer heller inte få den vilan den vill ha pga kontinuerlig konsumtion av majs, rotfrukter och socker. Efter denna juicefastan kommer du ha tappat en del vikt pga kaloriunderskott som du direkt kommer lägga på dig igen, och kanske lite till. Du har heller inte aktiverat din cellrensning och dina organ är i chock. 


Jag är mitt uppe i en riktig FASTA just nu och jag dricker enbart vatten med undantag av några koppar kaffe utspritt under dagen. Detta är allt ifrån en macho grej, alltså att avstå från dessa juicer. Effekterna går inte ens att jämföra och jag kan med all säkerhet säga att en juice fasta av denna sort är mer skadligt än läkande.


under en vanlig VATTENFASTA inträffar saker som:


  1. Celldöd aktiveras efter 16h utan intag av någon som helst kalori. Här får kroppen en chans att rensa ut skadade celler.

  2. Organen krymper och dem får en chans att vila och kunna repareras.

  3. Du har tömt dina glukos depoer och kroppen konverterar fettet på din kropp till en stabilare energikälla kallad KETONER. Detta betyder också att du befinner dig i KETOS.

  4. Rensning av cancerceller är igångsatt.

  5. Otroliga psykologiska effekter, kan ha god effekt på psykiska besvär som depression osv

  6. Minskad fettmassa

  7. Ökad stamcell produktion

  8. Ökad produktion av tillväxthormoner

  9. Läkning av decennium gamla skador på både skelett, muskler och hjärna

  10. DETTA ÄR HELT GRATIS!


Detta är inte alla fördelar med att låta kroppen vila men det kommer bli långdraget om jag ska fortsätta rabbla. Jag tror att dem flesta som läser denna bloggen förstår att fasta är ett otroligt verktyg för hälsa och långlevnad och jag hoppas att ni kan ta denna information och inte låta något företag lura er igen.


Okej låt oss kolla närmre på denna juicefastan som jag hittade på Facebook ☠️ Vi har inget intresse av att smutskasta någon, företaget som säljer detta paket har mycket annat bra i sitt sortiment och detta ser mer ut som okunskap och för lite efterforskning.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

 

Det går absolut att ta till knep för att dryga ut en fasta men med vetskapen att ett intag av över 60 kalorier kommer bryta de flesta bra effekterna av din fasta så blir jag fan skrämd när jag ser detta. Man kan tillta bonebroth & saltvatten men här har man slängt in både kolhydrater, protein och fruktos...... precis som att dem har gett sig fan på att du ska få både cancer och sedan ätstörningar när detta är över. Enda anledningen att detta existerar är för att folk har en skev bild av fasta och folk som promotar fasta vill göra detta till en business. Snälla spara dina pengar och ditt liv på samma gång. Denna fastan är inte anpassad för någon förutom personen som säljer dessa orimligt dyra paket.

 

När jag läser vad den sista kvällsjuicen innehåller kan jag inte hålla mig för skratt, sockerbomben! Banan och dadlar på en fasta, vilka är ni och vad har ni emot era kunder?  

 

Vi är inga förespråkare av fruktos överhuvudtaget, fruktos är det som åldrar oss absolut snabbast och var en gång till för att vi skulle kunna äta oss tjocka inför vintern. Nu för tiden bor vi i hus och vi har värme vilket betyder att fruktos får sticka. Även om du inte är lika dedikerad över att skippa skadliga och meningslösa matvaror som oss bör du ha tillräckligt mycket koll på att frukt och fasta inte rimmar. Här har man också gjort en juice av frukten vilket innebär att vi tagit bort viktiga komponenter och nu vet din kropp inte om du dricker juice eller läsk. Så illa är det och folk betalar för detta.

 

Mitt råd till dig som funderar på att gör en juice fasta, tänk om! Det finn så mycket mer effektiva metoder som att till exempel äta riktig mat och göra en periodisk fasta varje dag tills man känner att man är redo att förlänga fastan till något längre.   

 

Vi på Primal Health har som intresse att hjälpa folk och föra hälsa vidare, jag uppmanar alla som vill ha hjälp igenom en fasta att kontakta oss och få gratis hjälp. Vi sätter inget pris på våra egna biologiska effekter som kan uppnås via väldigt simpla men effektiva metoder. 

 

 

 

 

Daniel GustafssonComment