Havre gör dig sjuk och underutvecklad!

IMG_0041.JPG

 

 

Spannmål är en tyst mördare som finns i princip alla hushåll. Även om det kommer i form av mjöl, havregryn, pasta, mackor, ris eller i en müsli så är detta inget vi vill ha i vår kropp. På något sjukt sätt har samhället tryckt på oss att våran diet till 60% ska bestå av just spannmål och det känns som att vartenda matprodukt nu förtiden innehåller detta. Spannmål är en super billig kalori, lätt att ta fram och kommer hålla dig kedjad till onödig konsumtion och läkarvård.


Bara för att snabbt gå igenom vad spannmål är för något så är det alltså ett samlingsnamn för de mogna frukter som kommer ifrån olika sädesslag såsom Havre, vete, korn och råg. Sen finns det produkter som innehåller spannmål såsom godis, kakor, flingor, pasta, bröd och ris. ALLT DETTA ÄR SAKER VI VILL UNDVIKA.


Spannmål innehåller ämnen som är förödande för människan:

Lektiner är ett toxin som plantor utsöndrar i försvar, det sätter sig på dina tarmväggar och börjar fräta. Efter överkonsumtion av Lektiner bildas det hål i dina tarmar vilket leder till att främmande proteiner får tillgång till ditt blodomlopp och skapar en autoimmun respons.


Gluten hittas till största del i vete och är en väldigt allergisk lektin. Att inta gluten kommer att skapa allt ifrån en mild till kraftig inflammation beroende på personen i fråga. Är du gluten intolerant och reagerar starkt på detta så är du bara mer känslig än andra, ingen behöver gluten och ingen bör inta gluten. Man få en kompromissad matsmältning och immunförsvar vid intag av gluten som kan resultera i svullnad, utslag, ledsmärtor, ibs osv.


Fytinsyra binder ihop sig med näringsämnen du äter på ett liknande sett fibrer gör, en liten konsumtion behöver ej vara skadligt men i mängderna vi äter är detta ett enormt problem. För mycket Fytinsyra kommer binda upp näringen du äter och inte låta dig ta del av den, detta leder till näringsbrist.


Exempel:

En smal människa som konstant är trött och inte kan lägga på sig vikt, låter som alla tonåringar. Denna människan kan äta grova mängder spannmål utan att något visuellt händer pga grov näringsbrist. Detta kommer stoppa personens utveckling både kognitivt och fysiskt. Till slut åker man på någon form av sjukdom såsom diabetes, reumatism eller en uppsjö av andra problem.

 

Man kan också se hur åldersdiabetes ökar och folk som tycker dem haft en resonabel diet åker på kroniska sjukdomar etc. Jag skulle vilja påstå att spannmål har betytt ett kortare och sämre livsspann för dem flesta människorna. Att konstant skapa inflammationer i sitt system bygger upp för en kollaps. Det läskiga är när vi kollar på våra unga människor som trycker i sig stora mängder spannmål i kombination med godis, för lite fysisk aktivitet och dålig dygnsrytm m.m. Hormon rubbningar resulterar i både fysisk och psykisk ohälsa.


Åter igen måste vi kolla på vår biologi och inse att spannmål inte är något vi nyttjar särskilt bra och dem leder oss rakt mot näringsbrist och snabba insulin spikar. Spannmål har bara vart nen basvara för oss människor i 10.000 år, först när vi började med jordbruk så började vi äta denna skit och den har infekterat oss ända sen dess. 


Det finns absolut bevis på att vi åt vissa gräsarter innan jordbruk existerade men efter allt nedlagt jobb för att få fram produkten och göra den ätbar så hade man slösat så pass mycket energi att kalorierna man fick ut av gräset inte ens vägde upp mot allt jobb.


Allvaret måste ses och folk måste börja förstå att lyssnar man på guidelinjer ifrån livsmedelsverket och ständigt pissar på sin biologi så kommer du bli dålig, man kan inte lura sin kropp för evigt. Du kommer ständigt vara sjuk och när din biologi på riktigt nekar dig så kommer du ångra dig ordentligt.


En kropp är helt enkelt byggd för att äta och drivas av kött, fisk, fågel, ägg, grönsaker, nötter, frön och viss frukt. Vi är inte heller gjorda för att äta dygnet runt och absolut inte mat som toppar vårt blodsocker om och om igen. THATS IT! Ren mat och periodiskt fasta.


Vi är helt enkelt inte utvecklade för spannmål, det är en usel energikälla i form av snabba kolhydrater och är en bidragande faktor till sjukdomar som grundar sig i inflammationer. Dem skeva matvanorna sätter sig tillslut som en kronisk inflammation i hela kroppen inklusive nervsystem. 


Bli keto med Primal Health, få tillbaka din fysiska förmåga och läk din hjärna!

Läs studien nedan för att få mer info👇🏼  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1115436/

Daniel GustafssonComment