Skattepengar bör gå till nödvändigheter och inte ditt matberoende.

IMG_0025.PNG

I dagens samhälle får man knappt röra begreppet överviktig utan att PK-polisen kommer springandes. Jag tror det till mesta delen handlar om att folk lyfter fram problemet på ett väldigt okänsligt sätt och attackerar det estetiska och inte det riktiga problemet.


Jag går inte runt och stör mig på överviktiga människor för jag förstår att det är starkt sammanlänkat med psykisk ohälsa, usel disciplin och beteenden människan i fråga inte ännu har kontroll över. Har man en överviktig person i sin närhet så gör man denna personen en rejäl otjänst genom att dansa runt problemet för genom en del lätta steg kan man faktiskt få människan på banan igen.


Blir du kraftigt upprörd varje gång någon tar upp din övervikt eller ohälsa?


Detta är väldigt vanligt och detta är roten till att detta ämne har blivit demoniserat och väldigt svårt att prata om utan att låta känslokall och elak. Såklart som jag nämnde tidigare så är det nog en korrelation mellan det okänsliga påpekandet och det nedvärderande påtagandet. Hur som helst, kan alla nu bara mötas på en faktabaserad grund och inse riskerna och kostnaderna som övervikt kommer med så kan vi kanske kravla oss ur denna hålan någon gång.


Det finns inget som heter hälsosam övervikt, i alla fall inte i mitt lexikon. Det finns människor som på ett negativt sätt sympatiserar övervikt för att sätta ett plåster på folk som faktiskt mår dåligt över sin situation. När ska vi sluta uppmuntra dåliga livsval för att få folk att må bättre över sig själva och när ska folk se att detta har fått bägaren att rinna över till en enda stor epidemi. 


Om den ohälsosamma människan mår psykiskt dåligt över att vara överviktig, hur i hela världen ska vi få den här människan att må bättre om vi enbart sympatiserar och inte lär ut vad konsekvenserna är?


Allt handlar om kroppsideal ifrån utsidan och det är något vi totalt skiter i. Vad pågår i din kropp och vad händer när du totalt misshandlar din kropp med skit är vad som är intressant för oss.


Om vi börjar ifrån början och går igenom detta på en väldigt basic nivå så ser det ut såhär.


Du har en tarmflora som regleras utifrån vad du äter och hur du lever. Din tarmflora är basen för ditt immunförsvar och tillverkning av  neuroner sker i magen som sedan ska hjälpa din hjärna att fungera korrekt. I detta fallet stämmer det verkligen att DU ÄR VAD DU ÄTER. Trycker du i dig näringsfattig mat, får inte i dig byggstenarna för att din kropp ska fungera felfritt, matar din tarmflora med processad cancer mat så förstår jag att du är överviktig och blir förnärmad när någon tar upp det, för din hjärna fungerar helt enkelt inte som den ska.


Detta kan vara väldigt tufft att höra men det kan också vara väldigt lätt att styra om skutan åt andra hållet. Det är inte bara din tarmflora som är kaos, dina celler har inte en aning vad som händer, energin är svår att distribuera och du blir ett energi löst köttstycke som lägger mesta delen av dagen på att äta för att orka med vartenda litet moment som dagen kräver av dig.


Snälla förstå att dina val i livet styrs av vad du proppar i dig. Energi är en enorm faktor för att orka med allt du behöver åstadkomma under dagen för att kunna gå och lägga dig med gott samvete. Utan energi och alla viktiga byggstenar som vitaminer och mineraler etc kan vi inte operera utifrån våra största förutsättningar.


Allt kokas ner till att ta ansvar. Ansvar är något människan måste adoptera för att på något plan känna sig lyckad och kunna utvecklas.


Ditt ansvar ligger i att rida denna vågen kallad livet så hårt som möjligt, uppnå satta mål, inspirera, sätta exempel och lämna över facklan till den yngre generationen.


Någon stans släcktes facklan, kanske var det när samhället lurade oss att kostcirkeln var idealet, att läkemedel kan lösa dina dåliga livsval eller så kanske det bara hänger på individen att försöka ta till sig information och lista ut vad som måste göras utan att parkera sin hjärna och åka snålskjuts på samhället. Vem vet? Det ända jag vill upplysa med dagens blogginlägg är att du som är överviktig och ohälsosam har faktiskt ett val att göra. Detta valet kommer kraftigt förändra samhället i form av att du inte kommer behöva läkarvård hela tiden som kostar samhället multum, mina skattepengar kan gå till undervisning m.m istället för att mata ditt sjuka beteende, du kommer sätta bra exempel och med hälsa kommer kreativitet och lekfullhet.

Skulle du nu helt och hållet skita i vad jag har och säga och tycker du kanske att jag har trampat dig på tårna? Isånna fall har du så pass mycket ego att du inte ser vad du utsätter dig själv för och väljer att se mig som en ond person istället. Ta med dig att jag attackerar inte ditt utseende utan ger dig en chans att leva ett hälsosamt liv utan kroniska sjukdomar och andra besvär.

Ta ditt ansvar, och inse vart du kan vara påväg!


är det svårt att lista ut vart du ska börja? Kontakta oss på primalhealth så löser vi dina problem med dig. Om det finns något som du måste göra, du vet inte hur du ska gå till vägar så anlitar du proffs.

Daniel GustafssonComment