Motivation - lika pålitlig som din sämsta vän

IMG_0062.JPG

Motivation är något som kännetecknar en drivkraft, en inre styrka som får dig på kurs mot ett mål. En rå känsla som nästan vibrerar, när jag känner mig extremt motiverad så försvinner världen för en stund och jag är klartänkt. Jag tror det är motivation som driver denna bloggen t.ex. Något jag själv kan dra i korrelation till min egna motivation är hur vidare jag är villig att engagera mig och detta beror nästan alltid på vad jag har gjort dagen innan i form av rutiner osv eller hur jag startar min dag. Det är precis som att jag måste byta något mot motivation för att det ska uppstå. Så fungerar livet, du kan inte räkna med att få, få och få. Inte ens ifrån dig själv.


Motivation är ett drivmedel som är ungefär lika pålitligt som din sämsta vän. Motivation är ren energi, vad jag vet så är det något som kommer och går och vissa får knappt ett smakaprov av motivation på daglig basis. Jag tänkte avsluta föregående mening med att säga att det är tragiskt men sen tänker jag på det och det är fan inte tragiskt. Jag är inte motiverad varje dag, vet du vad jag gör ändå? Jag reser mig upp när mitt alarm ringer, jag gör vad som ska göras även om motivationen är på semester & och efter det så mår jag jävligt bra och här kanske det föds lite motivation. För att motivation ska uppstå dagligen där vi kan ta hjälp av den så måste allt fungera och det är inte direkt raketforskning. Dålig kost & en nedregulerad fysik är lika med urusel sömn som kommer med en sämre hjärnfunktion och därmed dålig motivation och kanske till och med en svag livslust.


Du kanske är en av dem som behandlar din kropp som en sula men ändå får mycket gjort. En fråga bara, får du mycket gjort av sakerna du borde göra men inte vill eller har du helt enkelt bara lyckats göra precis det där lilla som man kommer undan med? Har du lyckats bygga upp ett bekvämt mysrum i hjärnan där jobbiga saker inte får existera?


Detta är normalen skulle jag säga, att klara av sysslor som ska göras som att städa och handla och sedan sakerna du gör för egen vinning men för andra människor t.ex jobba. Alltså det är inget fel på att bara göra vardagliga sysslor och sedan spendera resten av tiden på jobbet eller i soffan, jo det är det. Detta kan låta aggressivt men jag skriver ifrån hjärtat eller hur..


Sluta vara så jävla lat, det handlar inte om att du undviker saker du inte vill göra. Det handlar om att du har pausat din utveckling och grävt en grav för din själ. Du har satt dig i en situation där motivation inte ens kan framställas. Ingen kommer gå igenom ett liv utav tv-spelande, för mycket jobb, orimligt intag av spannmål & socker och sedan kolla tillbaks och säga: helvete vad jag krämade ut detta livet! Detta kanske inte är ett mål för dig, men då är du nog på fel blogg eller så sitter du och läser detta för att bygga upp en vrede som du kan ta ut på din sambo senare. Skämt hit och skämt dit, ta inte detta personligt. När jag säger ”du” syftar jag inte på dig, utan den svaga lilla killen som blivit nedbrottad av min nya person. Den lilla äckliga människan som försökt råna mig på dyrbar tid och kvalitet.


Ditt DNA förespråkar inte att du ska leva som en robot. Du ska överkomma svårigheter, du ska göra saker som inte faller ditt tycke och göra det med bravur, du ska hålla ditt köttstycke till kropp hälsosamt så att du kan blomma och inte vissna. Fattar du, du vissnar i takt med livet, du låter dåliga rutiner och beteenden förminska både dig och ditt livsspann. Vill du inte sparka in dörren till ett uppfyllt liv där du på daglig basis visar dig själv vad du är kapabel till att åstadkomma?


Åter till motivation. Det jag försöker säga är att motivation är otroligt opålitligt, ungefär lika opålitlig som dig när inte motivation finns. Så vad ska jag göra då? Jo jag brukar alltid förespråka att du ska skaffa dig en gnutta disciplin för att sedan få motivation i gengäld. Men hur ska jag få motivation för att skaffa disciplin då? Du har ju fan inte lyssnat på mig! Det är två helt olika saker, disciplin är något du kan skaffa dig nu genom att sätta konkreta mål, fullfölja dem och vips så har du påbörjat din resa mot en mer disciplinerad livsstil. Så jävla lätt.


Motivation däremot, kan man bara skaffa sig motivation sådär? Ja, men det kräver jobb. Jobb som du förmodligen inte är villig att lägga ner. Nu är det dags att tillägga att jag själv inte har en riktigt klar bild över vad motivation kommer ifrån och jag inser att jag kan ses som lite schizofren men det är jag fine med. Jag har alltid haft ett gäng sidor och här kan man klart och tydligt se vad motivation har kommit ifrån, Den ”svaga jag” åstadkom saker som andra människor ville se mig klara av och för att uppnå detta kände jag faktiskt mig rätt motiverad att fortsätta. Nu förtiden motiveras jag av att lyssna på min själ och faktiskt göra det den vill. Ibland rör jag mig också utanför mönstren och får känna på ett motivationslöst liv men då kickar disciplinen in och nu har jag gett liv till ny motivation. Det växer inte på träd folk, och om det hade gjort det hade ni väl sågat ner det trädet. Kanske hade ni sett det som ogräs eller potentiell ved, något som inte behöver finnas för det kräver för mycket jobb att upprätthålla. Precis det du gjorde när du åt en macka till frukost, du tog sönder din biologi för att du helt enkelt inte bryr dig.


Hur som helst, tro inte att du ska drivas av motivation. Absolut inte om du inte är villig att ge in. Om du nu vill känna på riktig motivation så skulle jag föreslå att du stänger ögonen, följer din andning i 15 minuter och sen frågar du dig själv vad som skulle kunna föda motivation för just dig. Där har du gett dig en ärlig chans att ta dig an meningsfulla uppdrag som betyder mer än bara en klapp på axeln.


Sköt kropp och knopp så kommer motivation att sippra in och med en gnutta disciplin kan du ta dig precis vart du vill. Kolla bilden nedan, Det är vårt träningskoncept som släpps 2019. Här har du chansen att producera lite motivation och samtidigt en gnutta disciplin, precis vad du behöver 💪🏽

IMG_0063.JPG
Daniel GustafssonComment