Skolmat

En sak som tynger mig är hur vi behandlar våra barn. I hemmet har jag bara en svag ide om vad som sker men när man kollar på skolor så blir jag upprörd.  

 

Om man kollar på det såhär, när ett barn går i skolan så är skolans uppgift att för det första hålla barnen säkra, sedan ska dem lära sig grundläggande kunskaper, sen ska barnens intressen och begåvningar förvaltas. Mellan dessa uppgifter ska barnen matas med näringstät mat så att dem kognitivt orkar suga åt sig information. Detta skulle i alla fall vara min vision över en bra skola.

 

kollar jag nu på dessa punkterna så är det punkter som i princip alla kommunala skolor viker undan för. Barnen lär sig gamla och ointressanta saker, deras intressen förvaltas inte särskilt bra för alla ska göra samma saker även fast det inte faller i deras intresse och kosten dem får är på riktigt till för att hålla barnens hormoner ur balans, deras superkrafter som adhd blir till problem och lärare undrar varför barnen är utom kontroll. Barn är nu så långt bakom utvecklingen att det är skrämmande. 

 

Jag är fullt medveten om att en lärare kanske inte kan förändra dessa saker i stor del men du som förälder borde vara väldigt intresserad av att förbättra situationen för ditt barn. 

 

jag tänker inte ge mig på att prata uppfostran och läraryrket i dagens blogg men istället gå in på skolans kost. Eller som man så skämtsamt kan kalla det: den bidragande faktorn till underutvecklade ungar med okontrollerbar energi, näringsbrist och psykiska besvär.

 

Det här blogginlägget handlar inte om att ni ska behöva ge era barn den absolut bästa födan, även om jag tycker det hade vart rätt logiskt. Detta inlägget kommer upplysa dem sjuka råvaror som fortfarande finns kvar i skolor och deras utdaterade mattänk. 

 

Alla skolor är så stolta idag, vi kör närproducerat och allt är ekologiskt osv. Grejen är den att bara för att något är ekologiskt så betyder det inte att det är bra..... tror folk att, om det är ekologiskt så är det bara att äta? Så kan det väl inte vara.... isånna fall har vi något att reda ut, ekologiskt menar på att man inte använt giftiga ämnen vid tillverkning (kalla fall till en viss del) och process men det betyder absolut inte att den ekologiska produkten i sig inte är förödande. Ser man på en sak som havre, mjöl, majsstärkelse och viss köttkvalitet som korv osv. Detta är antinäring och ren skit som är framtaget för att hålla dig vid liv i nödsituation och är allt annat än utvecklande för dig, dina barn och dina celler.

 

Skolor tar fortfarande avstånd ifrån grön näringstät sallad, rött kött vilket är det absolut viktigaste och fett som ska bygga upp dina cellväggar och stödja produktionen av viktiga hormoner.

 

Skolan föredrar istället en näringsfattig sallad och saker som ej tas upp av kroppen som majs, sockertät mat, dem tar också avstånd ifrån viktigt rött kött och istället förespråkar dem korv och panerad fisk. Som om detta inte var illa nog så steker dem sin mat i margarin som visat sig vara något oerhört cellförödande och ses som cancerframkallande.

Låt er inte luras av skolornas färgglada matsedlar och hälsoorienterade ord som närproducerat och ekologiskt för det betyder inte ett skit när man går in på djupet och ser vad dem håller på med. Så länge livsmedelsverket inte förnyar sin kostfilosofi och istället tar hjälp av forskning och inte nån jävla pundare som vill upprätthålla spannmålsproduktion, cancerutveckling och utskrivning av onödig medicin så kommer detta gå långsamt.

 

Något du som förälder skulle kunna göra är att skicka med ditt barn en matlåda. En matlåda som kanske innehåller riktig mat. En matlåda som kommer tillåta ditt barn att upprätthålla energi en hel dag och som stödjer kognitiv utveckling.  

 

 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

                            frukost = insulinspik - Lunch = insulinspik - Mellanmål = insulinspik  

 

 

Jag hoppas innerligt att folk faktiskt tar ställning till detta och i alla fall försöker göra något åt saken. Argument som att jag inte vill att mitt barn ska bli utstött när han/hon kommer med matlåda osv får inte lämna din mun. Problem som dessa kan lösas med hjälp av information och en bra dialog. När det kommer till ett barns hälsa så får man inte vara feg och grunda det på saker som man TROR kommer ställa till det för barnet. Testa och se vad du kan åstadkomma. 

 

Att pumpa ditt barn fullt med gluten, juice, mjölk, bröd, pasta, ris och ta avstånd ifrån bra fetter och kött är ingen bra ide. Detta kanske inte ens låter galet för dig, då hoppas jag att du kan lägga lite tid på att faktiskt försöka fiska lite information. Detta kommer bli väldigt mycket klarare för dig om du har koll på fakta och detta kommer bli något du absolut vill förändra.

Daniel GustafssonComment