Vad finns i dina kosttillskott?

IMG_0081.JPG

 

 

Det är pinsamt vad tillverkare av kosttillskott har mage till att servera dig. Kvalitet är något som måste existera i många branscher men lustigt nog så är hälsobranschen inte en av dem. Det är förståligt att säkerhet vid tex biltillverkning måste ske under rätt omständigheter men när det kommer till saker vi ska trycka in i vår kropp då upphör dessa stadgar. Man får tex inte sälja CBD olja i Sverige även om det finns oändlig forskning som stödjer produktens säkerhet och dessutom visar att produkten kan hjälpa tusentals människor i bara Sverige. Men, när man vill stoppa ner cancerframkallande ämnen i ett pulver som på etiketten beskriver att produkten enbart kommer stärka dig då är det fritt fram. Återigen kollar man inte på dem viktiga sakerna som hur kommer detta påverka dig i framtiden osv. Jag är som vanligt inte en motståndare till något förutom otroligt fattig och påhittad forskning. Ni förstår inte hur lätt det är att ta fram ett kosttillskott och hur vidrig denna businessen är. 


Jag tar själv kosttillskott och kommer alltid att göra det, en del för att stärka mig kognitivt och en del för att stärka mig fysiskt. Det är inte kosttillskott i sig som är dåligt utan valet av kosttillskott. Innan jag började leva efter att optimera vart enda val inom hälsa hade inte jag heller någon koll, stod det vitamin på burken så var väl den likvärdig med alla andra vitaminer osv. Detta är inte fallet såklart, kvalitet är A och O och det är inte alltid lätt. Som med allt ni tänker köpa så föreslår jag att du öppnar innehållsförteckningen och läser vad det är dem stoppar i. Oftast handlar det om att tillverkaren vill att produkten ska kunna stå på hyllan i månader åt gången och då tillsätter man skit för detta ändamålet. Man fyller även ut pulver och kapslar med saker som bara fungerar som utfyllning och smak, dessa ämnen är dessutom oftast väldigt dåliga för dig.

 

Bilden nedan visar innehållsförteckningen på en så kallad ”måltidsbar” som ska vara tillverkad för att byta ut en måltid eller två. Kollar man på innehållsförteckningen ser man snabbt att detta är värre än AIDS. Varför skulle man vilja byta ut en näringstät måltid mot detta? Förmodligen för att personen i fråga vill gå ner i vikt, här har man blandat sjukt mycket socker med både farliga oljor, bra oljor och en massa cancerframkallande ämnen för att få rätt smak, konsistens och livslängd. Detta är så sjukt, och till alla er fitness människor som förespråkar dessa produkter så har jag flera saker att säga: Ni hjälper till att göra något hälsosamt ohälsosamt, Ni har absolut ingen koll på vad ni gör och förespråkar, Jag vet att många av er gör detta för en finansiell vinning och då lyssnar ni förmodligen inte på vad jag har att säga heller men skaffa er för fan lite ryggrad, kunskap och försök göra hälsa till hälsa igen och inget genmanipulerat piss som kortar liv!

FullSizeRender.jpg

Bilden nedan visar en vitamin, en vitamin som vi i norden bör ta väldigt seriöst pga solbrist. Här väljer man att rena vattnet i processen men man tillsätter sockerkulör? Hmmmm.

FullSizeRender.jpg

Bilden nedan visar ett Whey Protein som också är något folk trycker i sig utan eftertanke. Proteinpulver har ju alltid varit en stor del av ”fitness”. Enligt mig behöver du aldrig fundera över att trycka i dig ett wheyprotein och i detta fallet vore det ett helt absurt val med tanke på att den innehåller ASPARTAM vilket har visat på att störa hjärnutveckling och är rent gift.

FullSizeRender.jpg

 

 

Som nämnt ovan, jag är ingen motståndare mot kosttillskott men branschen är fylld av rötägg och konsumenterna är för dåligt pålästa för att ens ifrågasätta detta. Jag tycker inte själv att man ska behöva vara påläst för att få tag på bra kosttillskott men nu ligger det till såhär. Detta inlägget kan göras oerhört långt och jag kommer gå in på livsfarliga tillsatser i fler inlägg. Dett är enbart för att upplysa om hur skevt det ser ut i dagsläget och på samma sätt som man inte skulle lita på allt gubben jämte dig på bussen skulle säga så tycker jag inte du ska lita på mig eller någon annan heller. Det finns otroligt mycket genier ute i världen som lägger ner sina liv för att nå fram med sånt här och har man koll på hälsorisker så har man också det mycket lättare att styra runt dessa fällor och faktiskt köpa riktiga kosttillskott som kommer hjälpa dig. 

 

 

Pubmed är publicerade artiklar på biomedicin och forskning. Testa att slå in olika tillsatser osv på denna hemsidan för att få en bättre bild över hur skadliga vissa saker du proppar i dig är. Fungerar väldigt lätt och är otroligt lärorikt 👇🏽

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

 

 

Något som hjälpt oss något otroligt mycket är podcasts, detta är gratis utbildning och det kommer komma blogginlägg som rör detta djupare. Nedan skriver jag in tre podcasts som hjälpt oss och kommer hjälpa dig något otroligt om du är villig att lägga ner lite tid.  

 

Peter attia Drive - väldigt teknisk podcast där Peter inte lämnar något åt slumpen.

 

Ben greefield fitness podcast - Ben rör alla ämnen inom hälsa och förutom de sjukt faktatäta podcasten så gör han detta till något som är väldigt lätt och intressant att lyssna på. 

 

Joe Rogan experience - Joe är en kampsportare, komiker och är något otroligt påläst på en väldigt bred faktabas. Han introducerar vår tids mest briljanta människor inom alla möjliga områden.  

Daniel GustafssonComment